RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:51:28    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 01 december 2012 17:22 uur, laatst gewijzigd op 03 december 2012 16:11 uur

Eerste hoogstamfruitboom geplant

Eerste hoogstamfruitboom geplant

Op de foto: Yvonne Hopstaken, wethouder Peter van de Wiel en Ad de Kort bij de locatie aan de Meulekensweg in Liempde waar de eerste fruitbomen werden geplant. (Foto: Albert Stolwijk).

Begin 2012 startte het project ’De Smaak van hoogstamfruitbomen in Het Groene Woud’ waar particuliere landeigenaren tegen korting een aantal hoogstamfruitbomen kunnen kopen. Het doel is 1.000 bomen te planten en inmiddels zijn er 670 bomen uitgedeeld. Op het terrein van Willem van der Velden aan de Meulekensweg in Liempde werden de eerste fruitbomen in de gemeente Boxtel geplant.

Ook reikte wethouder Peter van de Wiel tijdens dit officiële moment twee Groene Handdrukken uit. Deze prijs, bestaande uit een trofee en een geldprijs van 350 euro, is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan de biodiversiteit, verfraaiing van het landschap en de cultuurhistorie in Het Groene Woud.

Ad de Kort, voorzitter van de Natuurwerkgroep Liempde, nam de prijs in ontvangst wegens de bijdrage die de organisatie levert aan het hoogstamfruitboomproject. Zo heeft de Natuurwerkgroep een hoogstambrigade opgericht. Ook Yvonne Hopstaken kreeg een Handdruk. De Boxtelse is eigenaar van het bedrijf ’Eet wat bij je past’. Zij houdt zich bezig met seizoens- en streekgebonden voeding en geeft kookworkshops met hoogstamfruit.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair Gemeente Boxtel