01:49:50    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 juni 2011 10:26 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 13:59 uur

'Eerst natuur, dan pas bouwen'

\'Eerst natuur, dan pas bouwen\'

Op de foto: De buurtschap Roond wordt gekenmerkt door Meierijse langgevelboerderijen. In het toekomstige plan Bloemendael is plaats voor vijf nieuwe woningen van dit type. (Foto: Albert Stolwijk).

Door een van de vijf nieuwe langgevelboerderijen die gepland zijn in de buurtschap Roond te verplaatsen, hoopt wethouder Wim van der Zanden veel bezwaren tegen het landbouwlandgoed Bloemendael weg te nemen. Bovendien mag projectontwikkelaar Wim Vugts uit Haaren de boerderijen pas bouwen als hij eerst natuurontwikkeling volledig heeft gerealiseerd.

Wethouder Van der Zanden heeft maandag een gesprek gehad met buurtbewoners van de Roond. Daar bleek volgens hem dat vooral bebouwing van de zuidkant van het nieuwe 22 hectaren grote landgoed op problemen stuit. Door een geplande langgevelboerderij wat noordelijker, tegenover Hoeve Bosrand, te situeren en daardoor tegelijk de onooglijke stallen en gebouwen te saneren, hoopt hij de angel uit het plan Bloemendael te halen.

Bovendien moet projectontwikkelaar Vugts eerst zwart op wit verklaren dat hij het gebied eerst volledig benut voor natuurontwikkeling en pas daarna met de bouw van de vijf boerderijen start. Voorts moet hij een bankgarantie overleggen, voordat de gemeente Boxtel akkoord gaat met het plan.

Dinsdag 28 juni moet de gemeenteraad nog instemmen met een voorgenomen bestemmingsplanwijziging. De procedure daarvoor moet vóór 1 juli zijn gestart om nog op medewerking van de provincie te kunnen rekenen. 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Alfa Geerts advies Toverboom Filipe Remax-optimus EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg buisman optiek