RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:03:31    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 14 februari 2012 16:54 uur, laatst gewijzigd op 14 februari 2012 17:07 uur

Eendentrek groter dan ooit

Eendentrek groter dan ooit

Op de foto: Archieffoto van de praalwagen waarmee prinsenvereniging De Waggelaars in 1973 de Grote Eendentrek afsloot. (Foto: collectie Jan van Horen).

Een ongekend groot aantal clubs heeft zich dit jaar met een praalwagen ingeschreven voor de Grote Eendentrek. Vandaar dat de locatie om op te stellen voor vertrek is gewijzigd. Niet Fellenoord maar de Hendrik Verheeslaan is zondag 19 februari de plek waar de carnavalswagens voor aanvang in volgorde worden geparkeerd. De leutstoet gaat om 14.11 uur van start.

Voor de Boxtelse carnavalsoptocht hebben zich op voorhand 26 groepen aangemeld, waaronder liefst achttien praalwagens. Deze deelnemers hoeven niet zoals te doen gebruikelijk donderdagavond hun startnummer op te halen. Dat wordt zondag voor vertrek uitgereikt door de optochtcommissie.

Spontane deelnemers kunnen zich zondagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur aanmelden in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. In carnavalskrant De Wammes werd abusievelijk vermeld de commissie optocht van de Stichting Openbaar Carnaval hiervoor in café Het Hart van Boxtel zou zetelen.

De prijzenpot, waarin ruim 4.500 te verdelen is, wordt net als andere jaren gesponsord door de Boxtelse horeca. De route van de Boxtelse carnavalsoptocht is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar en voert door de volgende straten: Rechterstraat; Rozemarijnstraat; Markt; Clarissenstraat; Bosscheweg; Mgr. Wilmerstraat; Baroniestraat; Pastoor Erasstraat; Breukelsestraat; Stationsstraat; Rechterstraat; Kruisstraat; Markt. Aansluitend is rond 16.11 uur de bekendmaking van de prijzen op het bordes van het gemeentehuis.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie SNS Bank Olieenzo