RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:37:36    dinsdag, 19 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 08 november 2014 17:47 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2014 17:49 uur

Eendengat steekt de vlag uit...

Eendengat steekt de vlag uit...

Op de foto: President Jan de Koning van Stichting Openbaar Carnaval steekt de nieuwe Eendengatse carnavalsvlag uit. (Foto: Henk van Weert).

Het carnavalsseizoen in Boxtel start zaterdag 8 november in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat met het elf-elfbal. Dat krijgt in Eendengat traditioneel gestalte via het Kwekdeuntjesfist en installatie van een (nieuwe?) pretpotentaat.

Tijdens een ludiek songfestival wordt het carnavalslied 2015 gekozen. Het Kwekdeuntjesfist begint om 20.11 uur en start met de vertolking van het winnende lied van vorig jaar: 'Verliefd' door De Natneuzen. Voor het kolderconcours hebben zich acht deelnemende groepen aangemeld; de presentatie is in handen van Matthieu Hagemans.

Aansluitend vindt om 23.11 uur de installatie van Prins Carnaval plaats, Deze ceremonie protocollaire wordt ingeleid door de raad van elf. Onbekend is of Frank van Heesch opnieuw naar voren wordt geschoven als koldervorst. Als prins Donald IV zwaaide hij vorige seizoen de scepter over Eendengat en de Waggelaars.

Tijdens het elf-elfbal wordt ook de carnavalsvlag gepresenteerd die de Stichting Openbaar Carnaval heeft laten vervaardigen. Het is de bedoeling dat het rood-witte dundoek tijdens de carnavalsdagen medio februari de Eendengatse straten opfleurt. De carnavalsvlag is te koop voor 19,95 euro bij Gerald Vlaminckx, Maaslandstraat 15 en te bestellen via e-mail: gvlaminckx@gmail.com. Bellen kan ook: naar telefoonnummer (073) 656 33 02.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Olieenzo SNS Bank