RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:55:58    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 11 november 2011 16:25 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2011 16:30 uur

Eendengat klaar voor 11-11-11

Eendengat klaar voor 11-11-11

Op de foto: Het gekkengetal 11 domineert tijdens carnaval. Dat was ook het geval tijdens het elfjarig bestaan van Eendengat in 1973. Toen zongen de Waggelaars 'Een(d) + een(d) = elluf'.

Op de historische datum 11-11-’11 wordt in het Boxtelse carnavalsrijk Eendengat het startsein gegeven voor een nieuw leutseizoen. In hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat treden vanaf 20.11 uur twaalf deelnemers op tijdens het Kwekdeuntjesfist. Aansluitend aan de carnavalsliedverkiezing wordt om 23.11 uur de (nieuwe?) carnavalsprins van De Waggelaars bekendgemaakt en geïnstalleerd.

De organisatoren van het Boxtelse kindercarnaval, De Knokkers, valt de eer te beurt om de ludieke presentatie van de plaatselijke koldervorst in te leiden. Aanleiding voor hun keuze is het feit dat dit seizoen openbaar jeugdcarnaval 44 jaar in georganiseerde vorm bestaat. En vier keer elf is natuurlijk in carnavalskringen een heus jubileum. Ook in Eendengat.

Voordat Stichting Openbaar Carnaval om elf over elf de nieuwe pretmonarch installeert en decoreert met de kroonjuwelen van Eendengat, worden twaalf liedjes vertolkt. De zangers en muzikanten die deelnemen, doen een gooi naar de Eendison, de muziekprijs die inzet is van het Kwekdeuntjesfist. De liedjes worden later opgenomen voor een cd die door SOC wordt uitgebracht. Kees Berkelmans presenteert het ludieke songfestival. De volgende clubs hebben zich ingeschreven: De Vlerken, Bakeliet, Indeklocht (twee liedjes met zang van De Dorini’s), Geen Drank Geen Klank, The Ducktownband, De Walvissen, De Aggemarvanhuisaf Band, Tussen De Dekens, De Natneuzen, De Agterblijvers en De Knokkers.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair