RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:25:44    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 12 december 2013 15:41 uur, laatst gewijzigd op 12 december 2013 15:45 uur

Een hoopvolle boodschap...

Een hoopvolle boodschap...

Op de foto: Wethouder Tossy de Man leest het kinderboek ’Kikker en de vreemdeling’ voor aan de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Sint-Petrus. (Foto: Pieter Heijboer).

Wethouder Tossy de Man las donderdag op de Boxtelse basisschool Sint-Petrus voor uit het kinderboek ’Kikker en de vreemdeling’ van Max Velthuijs. Doel was om kleuters op een laagdrempelige manier te laten nadenken over discriminatie. Het voorlezen was ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Radar, de organisatie die zich inzet voor gelijke behandeling van burgers.

In het boekje wordt verteld over Rat, die als nieuw dier in een bos komt wonen. De andere bewoners accepteren Rat niet omdat hij lui en brutaal is. Kikker heeft daar zijn twijfels over. Gaandeweg komen de andere bosbewoners erachter dat de vooroordelen die zij hadden over de rat toch niet kloppen. Dat is volgens Radar een hoopvolle boodschap dat met het boekje kan worden overgebracht op kinderen.

Eén van de kleinkinderen van de wethouder zat in de zaal. Daardoor werd ze al snel door de kinderen omgedoopt tot ’oma Tossy’ De activiteit op de Sint-Petrusschool is onderdeel van een voorleesestafette. Radar heeft in haar werkgebied bekende en minder bekende personen gevraagd om het boekje voor te lezen op een kinderdagverblijf of een school.

Het idee is dat zij vervolgens iemand anders in hun netwerk vragen hetzelfde te doen. De Man geeft het boekje door aan Anja van den Einden, fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad. Zij gaat het boek ergens anders in Boxtel gaat voorlezen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie