06:31:31    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 23 november 2011 16:07 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2011 15:00 uur

'Edelherten in Het Groene Woud'

\'Edelherten in Het Groene Woud\'

Op de foto: Edelherten in nationaal park De Hoge Veluwe. (Foto: Marc Cleutjens).

Gedeputeerde Johan van den Hout (SP) van Noord-Brabant is voorstander van de terugkeer van het edelhert in de provincie. Dat maakte hij woensdag bekend.

Onder meer de Boxtelse oud-wethouder Ger van den Oetelaar onderzoekt in opdracht Het Brabants Landschap welke mogelijkheden er zijn om het uitzetten van edelherten in Het Groene Woud te begeleiden. De terugkeer van het edelhert leidde in het verleden tot veel kritische reacties, met name vanuit de agrarische sector.

Op dit moment komt het edelhert in Nederland alleen voor op de Veluwe. Met de bouw van natuurbrug Het Groene Woud over de rijksweg A2 werd in het verleden al een basis gelegd voor het koppelen van natuurgebieden aan weerszijden van de snelweg. Zo’n natuurbrug is nodig omdat edelherten veel ruimte nodig hebben en dus ook barrières als snelwegen kunnen passeren.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair