16:21:56    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 14 oktober 2013 12:36 uur, laatst gewijzigd op 14 oktober 2013 12:38 uur

Ecologisch leren tuinieren

Ecologisch leren tuinieren

Op de foto: Volkstuinders van Ceres werken mee aan de cursus ecologisch tuinieren, die op 21 oktober van start gaat. Het volkstuincomplex werd twee jaar geleden bezocht door scholieren van De Vorsenpoel. (Foto: Albert Stolwijk).

Volkstuinvereniging Ceres start binnenkort samen met Transition Town Boxtel en het Platform Eetbaar Boxtel een cursus ecologisch tuinieren. Onder leiding van Marie-José Meertens van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer en Groei & Bloei worden vier informatieve bijeenkomsten gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot.

Het cursusprogramma omvat lessen over onder meer de inrichting van een ecologische moestuin, bodemverzorging en compostering, het zaaien en opkweken van gewassen en het beheren van plagen en ziektes. Ook wisselteelt en het combineren van gewassen komt aan bod.

De cursusdata zijn 21 oktober, 4 en 25 november en 2 december, telkens van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via e-mail. Het cursusgeld ad 20 euro dient overgemaakt te worden op rekeningnummer 1646925 ten name van André Leermakers in Boxtel onder vermelding van ’cursus tuinieren’.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Huidtherapie Podium Boxtel Geerts advies Elan Bikes support Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Alfa Toverboom Doornmalen electro Geld en Makelaardij TopSlank Café zaal Kloosterzicht