10:51:47    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 december 2012 14:55 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2012 22:01 uur

EU-prijs voor Transition Towns

Het Transition Network, samenwerkingskoepel van Transition Towns wereldwijd, is door de Europese Unie bekroond met de eerste prijs voor innovaties op gebied van duurzame samenleving: de European Economic and Social Committee Civil Society Prize 2012.

In Nederland zijn zo'n tachtig Transition Town-initiatieven, waaronder Transition Town Boxtel met als boegbeelden de lokale duurzaamheidsgoeroes Jan Juffermans en David Andreae.

Het thema voor 2012 was 'Innoveren voor een duurzaam Europa!' De prijs vormt een erkenning van het werk van de duizenden mensen die zich op lokaal niveau inzetten om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk en meer duurzaam en meer sociaal te maken; op persoonlijk vlak, maar ook als gemeenschap.

Momenteel zijn er zo'n vijfhonderd Transition Town-initiatieven in 23 Europese landen. Wereldwijd zijn meer dan duizend groepen actief. De prijs wordt op 12 december uitgereikt tijdens een plenaire zitting van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) in Brussel.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht