08:22:32    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 maart 2012 16:06 uur, laatst gewijzigd op 06 maart 2012 17:08 uur

EK-goud voor Boxtelse patissier

EK-goud voor Boxtelse patissier

Op de foto: François Brandt (tweede van links) met de gouden EK-trofee Les Pellons d'Or. (Foto's: Bakkerij Dagen, Amsterdam RAI).

De Boxtelse patissier François Brandt heeft als lid van het Nederlandse landenteam goud gewonnen tijdens het Europees kampioenschap broodbakken in de Amsterdamse RAI. Met twee ploeggenoten kreeg Brandt maandagavond Les Pellons d’Or uitgereikt.

Het Nederlands Boulangerie Team nam het zondag op tegen Luxemburg, Portugal en Zwitserland. Een dag later werden broodbakkers uit Denemarken, Spanje, Frankrijk en Italië beoordeeld. ,,We hebben acht uur aan een stuk onder grote druk gewerkt. Zaterdagavond hadden we drie kwartier tijd om het deeg voor te bereiden. Het was tot het laatste erg spannend. Met slechts acht punten verschil op een totaal van 360 te behalen punten hebben we gewonnen”, vertelde Brandt dinsdag. Hij was toen alweer in Parijs om het wereldkampioenschappen broodbakken bij te wonen. Twee jaar geleden won hij daar op individuele titel goud.

Brandt maakte een zogeheten sierstuk (zie foto onder), zijn teamgenoten Peter Bienefelt en Wietse Schiere maakten creaties in de categorie brood en viennoiserie, waarmee zoete lekkernijen voor bij het ontbijt of de koffie worden aangeduid. Trainer van het team is meervoudig Nederlands kampioen broodbakken Hans Som.

Nederland was voor het eerst gastheer van de Bakkerij Dagen die dinsdag zijn afgesloten.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

EK-goud voor Boxtelse patissier

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen