22:36:49    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 mei 2011 21:14 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2011 12:10 uur

EHBO-vereniging oefent in centrum

EHBO-vereniging oefent in centrum

Op de foto: De Boxtelse brandweer hielp de EHBO-ers met de behandeling van de lotusslachtoffers. (Foto: Peter de Koning).

Het winkelend publiek in het centrum van Boxtel werd vanmiddag opgeschrikt door de sirenes van een brandweerwagen die door de Croonpassage naar Villa Het Hof reed. Diverse voorbijgangers schrokken van wat ze zagen: zes gewonden lagen daar te wachten op hulp. Het ongeval was in scène gezet door de plaatselijke EHBO-vereniging die haar zestigjarig bestaan vierde met een grootscheepse oefening.

De zes lotusslachtoffers spelen hun rol met verve. Twee zitten in een auto die tegen een boom aan is gereden en een ander zit klem tussen de auto en de boom. Een fietser die het ongeval ziet gebeuren, is gevallen en ook een wandelaar gaat onderuit. Ook is er nog een ooggetuige die in paniek raakt van alle gebeurtenissen. Een hele klus dus voor de EHBO-ers.

De deelnemers zijn vooraf wel even bezig om alle verwondingen zo echt mogelijk te laten lijken. In Villa Het Hof zijn de zes lotusslachtoffers in de weer met brooddeeg, make-up en verf. De schaafwonden zien er levensecht uit. Monique van der Burgt vertelt: ,,We hebben geleerd om wonden zo goed mogelijk na te bootsen. Ook weten we precies hoe we ongevallen in scène moeten zetten.”

Enkele voorbijgangers komen geschrokken aanlopen als de sirenes van de brandweerwagen klinken. ,,Ik dacht dat er iets vreselijks gebeurde”, zegt Jetty de Schipper. ,,Gelukkig is het maar een oefening, al ziet het er levensecht uit.”

De viering van het jubileum wordt vanavond voortgezet in gemeenschapshuis De Walnoot.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties