RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:54:15    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 27 december 2013 10:03 uur, laatst gewijzigd op 27 december 2013 10:09 uur

Duurzaamheidsmeter: Boxtel op 9

Duurzaamheidsmeter: Boxtel op 9

Op de foto: De werkgroep Fairtrade Boxtel organiseerde in april een Duurzame Doe Het Zelf Show waarin ondernemers tips kregen over duurzaam ondernemen. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel staat op plek 9 in de Lokale Duurzaamheidsmeter, een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, FEE Nederland, het Klimaatverbond en Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling. Deze ranglijst over duurzaamheid wordt iedere vier jaar geactualiseerd in het jaar voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeenten vullen een lijst in met 45 vragen over drie onderwerpen: people, planet en profit. Bij people komen de onderwerpen burgerparticipatie, verankering binnen de organisatie en duurzaamheid & samenleving aan bod. Planet gaat in op klimaat, energie, natuur, water, afval en vervuiling. Profit heeft te maken met duurzaam inkopen, mobiliteit en ondernemen. Zo wordt gevraagd of de gemeente duurzaamheid bevordert door aan een jaarlijkse actie mee te werken en of de gemeente structureel een budget in de begroting opneemt om duurzaam gedrag te bevorderen.

Boxtel staat op plek 9 met een score van 87 procent. Op alle onderdelen scoort de gemeente ruim boven de 80 procent. Inmiddels hebben 63 gemeenten de vragenlijst ingevuld. Nijmegen voert de lijst aan met een score van 97 procent. Meer informatie: http://www.duurzaamheidsmeter.nl/LDM.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair Olieenzo