10:43:31    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 december 2013 10:03 uur, laatst gewijzigd op 27 december 2013 10:09 uur

Duurzaamheidsmeter: Boxtel op 9

Duurzaamheidsmeter: Boxtel op 9

Op de foto: De werkgroep Fairtrade Boxtel organiseerde in april een Duurzame Doe Het Zelf Show waarin ondernemers tips kregen over duurzaam ondernemen. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel staat op plek 9 in de Lokale Duurzaamheidsmeter, een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, FEE Nederland, het Klimaatverbond en Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling. Deze ranglijst over duurzaamheid wordt iedere vier jaar geactualiseerd in het jaar voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeenten vullen een lijst in met 45 vragen over drie onderwerpen: people, planet en profit. Bij people komen de onderwerpen burgerparticipatie, verankering binnen de organisatie en duurzaamheid & samenleving aan bod. Planet gaat in op klimaat, energie, natuur, water, afval en vervuiling. Profit heeft te maken met duurzaam inkopen, mobiliteit en ondernemen. Zo wordt gevraagd of de gemeente duurzaamheid bevordert door aan een jaarlijkse actie mee te werken en of de gemeente structureel een budget in de begroting opneemt om duurzaam gedrag te bevorderen.

Boxtel staat op plek 9 met een score van 87 procent. Op alle onderdelen scoort de gemeente ruim boven de 80 procent. Inmiddels hebben 63 gemeenten de vragenlijst ingevuld. Nijmegen voert de lijst aan met een score van 97 procent. Meer informatie: http://www.duurzaamheidsmeter.nl/LDM.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Toverboom buisman optiek Geerts advies TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Doornmalen electro