RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:27:22    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 14 oktober 2011 16:51 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2011 12:45 uur

'Duurzaam rijden wordt de norm'

\'Duurzaam rijden wordt de norm\'

Op de foto: Boxtelse ondernemers konden vrijdag bij Bosch Rexroth op bedrijventerrein Ladonk kennismaken met duurzame voertuigen, waaronder deze elektrische fiets die werd uitgeprobeerd door wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtelse ondernemers konden vrijdagmiddag bij Bosch Rexroth op bedrijventerrein Ladonk tijdens het evenement Drive Green duurzame voertuigen bekijken en zelf uitproberen. Enkele tientallen vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven maakten gebruik van de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwste snufjes op het gebied van zuinig rijden.

Na een bijeenkomst in de presentatieruimte van Bosch Rexroth presenteerden autodealers uit de regio onder meer hybride vrachtwagens, bestelbusjes, pick-ups, personenauto’s en elektrische scooters en fietsers die voor zowel het woonwerk als het ’werk-werk’ verkeer geschikt zijn. Om de aanwezigen te overtuigen van het rijcomfort en gemak voor de gebruiker kon men proefritten maken.

Buiten op het terrein waren bekende merken als DAF en Iveco, Mercedes, Volkswagen en Smart vertegenwoordigd met verschillende voertuigen. ,,Het is natuurlijk goed voor je imago als je als bedrijf nu al kiest voor een groen ’wagenpark’, maar op dit moment is het voor ons nog geen issue omdat het zo duur is en er nog weinig winst mee te behalen is. Maar duurzaam en zuinig rijden wordt de norm, daar kan niemand omheen. Over tien tot twintig jaar is het volledig geaccepteerd”, liet een van de aanwezige ondernemers weten.

Namens de gemeente Boxtel benadrukte wethouder Peter van de Wiel dat duurzame mobiliteit zeker geen hobby is. ,,Zuinig rijden is een economische factor van belang, waar geld mee te verdienen valt. De aanschaf van een duurzaam bedrijfswagenpark is op de korte termijn misschien duurder, maar op lange termijn heeft de gebruiker er voordeel van omdat er zuinig met energie wordt omgesprongen en kosten bespaard worden.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman Kindertuin Toverboom Zwanenberg adviesgroep Gemeente Boxtel SNS Bank Tiga Natasja fashion Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg 040Fit Geld en Makelaardij Beleef Boxtel