18:28:47    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 19 februari 2014 12:14 uur, laatst gewijzigd op 19 februari 2014 12:15 uur

Duizend stemmen in Eindhoven

Duizend stemmen in Eindhoven

Op de foto: Huub Oosterhuis werd onlangs tachtig jaar. Rondom de tekstdichter vindt een groots opgezette samenzang plaats in Eindhoven.

Een duizendkoppig koor zingt zondagmiddag 16 maart liederen van Huub Oosterhuis in het Muziekgebouw te Eindhoven. Uit Boxtel zijn in elk geval predikant Corrie Terlouw en theoloog Nico Bulter van de partij. Belangstellenden kunnen zich nog aansluiten.

Terlouw en Bulter nodigen belangstellenden in Boxtel uit deel te nemen en zich bij hen op te geven. ,,Het is een prachtige kans om deze nieuwe liederen met tekst van Huub Oosterhuis en muziek van Antoine Oomen en Tom Löwenthal te zingen”, zegt Bulter, die als theoloog onder meer betrokken is bij spirituele activiteiten in kasteel Stapelen. ,,Het wordt een bijzondere middag. De liederen worden gezongen door alle deelnemers, met begeleiding van orkest, orgel, piano en slagwerk.”

De zangmiddag start om 13.30 uur met een generale repetitie, om 16.00 uur is de uitvoering. Er zijn nog plaatsen in het zaalkoor; deelname kost 19,50 euro. Voor aanvang en na afloop is er een ontmoetingsmarkt van mensen en geloofsgemeenschappen.

Bulter en Terlouw zouden het toejuichen als plaatselijke deelnemers aan deze middag nadien een koorgroep willen vormen, die de nieuwe liederen op diverse plekken wil vertolken in Boxtel. Informatie en aanmelding: cterlouw@xs4all.nl of n.bulter@home.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen