RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:29:40    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 17 januari 2015 18:00 uur, laatst gewijzigd op 18 januari 2015 10:13 uur

Duitse kunstenaars in Boxtel

Duitse kunstenaars in Boxtel

Op de foto: Kunstenaars uit het Duitse Wittlich brachten zaterdagmiddag samen met leden van het plaatselijke jumelagecomité onder meer een bezoek aan het atelier van Ad Verstijnen aan de Stationsstraat. (Foto: Marc Cleutjens).

Een delegatie van de kunstenaarsvereniging Kunst an Hecken und Zäunen uit het Duitse Wittlich verblijft dit weekeinde in Boxtel. Het plaatselijke jumelagecomité Boxtel-Wittlich, onder aanvoering van voorzitter Arjen Witteveen, verwelkomde de kunstenaars zaterdagmiddag, waarna een rondgang door het centrum van Boxtel volgde.

Kunstenaars uit beide gemeenten maakten zaterdagmiddag een wandeling door het centrum van Boxtel, waarbij naast onder meer de galeries De Expositie en Tinks en het atelier van Ad Verstijnen aan de Stationsstraat ook de uitleen van de plaatselijke kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 in het voormalige postsorteercentrum aan de Fellenoord, het Kunstcentrum aan de Clarissenstraat én de Sint-Petrusbasiliek bezocht werden.

Zondag wordt het tweedaagse bezoek vervolgd in oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg, waar aandacht besteed wordt aan de geschiedenis van Boxtel en Wittlich. Daarnaast staat ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van een kunstcollectief in de Van Coothhoeve op het programma en wellicht ook een bezoek aan museum MuBo in Sint-Ursula.

Doel van de Duitse gasten uit Wittlich was behalve de kennismaking met hun collega-kunstenaars uit Boxtel, waaronder ook deelnemers aan de route De Rode Draad, om te kijken of het mogelijk is om in de toekomst samen te werken op cultureel gebied. Voorzitter Helmut Eichhorn van Kunst an Hecken und Zäunen liet weten dat hij de kunstenaars van Kunstlicht99 graag wil benoemen tot ereleden van zijn vereniging en nodigde hen uit om deel te nemen aan de jaarlijkse tweedaagse kunstmanifestatie in Wittlich in de maand juli.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Proef Culinair Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie SNS Bank