22:10:16    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 28 augustus 2012 17:15 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2012 17:18 uur

Duits geweer in Boxtelse Dommel

Duits geweer in Boxtelse Dommel

Waterschap De Dommel heeft tijdens de werkzaamheden aan de Dommel door Boxtel bij de Zwaanse Brug in het centrum van Boxtel een geweer en enkele kogelhulzen aangetroffen. Het gaat om een Mauser K98, een Duits standaard geweer uit de Tweede Wereldoorlog.

De letter K staat voor Karabin. Een van de hulzen hoort bij munitie van dit geweertype. De andere gevonden huls is van een Engels Vickers-geweer. De aannemer heeft de vondsten overgedragen aan Archeologisch Adviesbureau RAAP.

Het gevonden geweer heeft te maken met gevechtshandelingen tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. De Zwaanse Brug is op 22 oktober 1944 door de Duitsers opgeblazen. Ongetwijfeld zullen oudere inwoners van Boxtel zich dit nog herinneren.

Waterschap De Dommel voert in het centrum van Boxtel aan de Dommel de laatste werkzaamheden uit aan het project Dommel door Boxtel. De afgelopen weken is hier de bodem gebaggerd. Op de oevers van de Dommel wordt een nieuwe grondkerende constructie aangebracht. Uiterlijk 1 november zijn de werkzaamheden klaar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Huidtherapie Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro