RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:57:17    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 01 november 2014 11:58 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2014 11:59 uur

'Duits Lijntje zichtbaar maken'

\'Duits Lijntje zichtbaar maken\'

Op meer dan 400 locaties in Nederland werd zaterdag een Natuurwerkdag georganiseerd waarbij mensen meehielpen om het landschap een opknapbeurt te geven. De Natuurwerkgroep Liempde organiseerde een ochtend 'hakken en zagen' bij het Duits Lijntje; in Esch werden wilgjes die aan de oever van de Essche Stroom staan, uit de grond getrokken.

In Liempde werd op liefst twee plekken gewerkt. De knotploeg van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel trapte zaterdag het knotseizoen af aan de Gemondesestraat. Daar werden veertien wilgen gesnoeid. Iets verderop, bij het Duits Lijntje nabij de Kasterensestraat, staken acht mensen, voornamelijk leden van de Natuurwerkgroep Liempde, de handen uit de mouwen. Zij snoeiden struiken die over de spoorlijn hingen. ,,Doel is om het Duits Lijntje weer zichtbaar te maken voor wandelaars en fietsers die hier voorbijkomen", legde Eric van Oijen van de Natuurwerkgroep Liempde uit.

De Essche stroom bij de Halsche Beemden meandert sinds kort weer. Op de oever van een stromende beek horen bomen die onder meer voor beschaduwing van de beek en schuilplekken voor vissen zorger. Er staan echter teveel wilgen, waardoor te weinig zonnige plekken overblijven. Vrijwilligers hielpen zaterdag mee de boompjes uit de grond te trekken.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 6 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo Proef Culinair Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht