22:26:02    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 19 januari 2012 11:04 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2012 12:11 uur

Duifmeneer maakt plaat in Boxtel

Duifmeneer maakt plaat in Boxtel

Op de foto: Het duo Roel Jongenelen (links) en Inge van den Biggelaar van Apollo-98 nam vorige week een single op met De Duifmeneer (tweede van links). Maarten de Gans (tweede van rechts) bedacht dit plan samen met Jongenelen. (Foto: Apollo-98).

Lloyd Schuilenburg uit Den Haag, beter bekend als de Duifmeneer, kwam de afgelopen week volop in de aandacht door een uitzending van het programma Pownews. Hij werd gefilmd vanwege zijn duiven en zijn hilarische lokroep inclusief beweging om zijn huisdieren te roepen. De Boxtelse studio Apollo-98 nam zaterdag een single op met de vijftienjarige tiener.

Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen zijn eigenaar van de opnamestudio aan het Apollopad in Boxtel. Jongenelen is de producer en maakte deel uit van de vroegere popgroep VOF de Kunst. Van den Biggelaar zorgt voor het management en de artiestenbegeleiding.

Het duo ontdekte de Duifmeneer met de lokroep ’oehoe’ via een uitzending van Pownews. Samen met Maarten de Gans, zanger van feestband Trane met Tuite, bedacht Jongenelen het plan om een single op te nemen met de tiener. Ze namen contact op met Lloyd Schuilenburg en zaten diezelfde avond nog met hem om de tafel. Binnen twee dagen werd het nummer geproduceerd. Pownews was erbij om het te filmen.

Het nummer heet ’Hoe!’ en is een medley van bekende liedjes waar ’hoe’ in voorkomt, zoals ’Who let the dogs out’ van Baha Men en ’Ik weet niet hoe’ van Benny Neyman. Maandagavond besteedde het programma Pownews nogmaals aandacht aan de Duifmeneer en een fragment van de single werd dinsdagochtend gedraaid bij Giel Beelen op 3FM. De single is sinds dinsdag te downloaden via iTunes.

Kijk voor de single en meer informatie op www.apollo-98.nl.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Huidtherapie Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Modecentrum Frans Theelen