RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:51:38    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 januari 2012 11:04 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2012 12:11 uur

Duifmeneer maakt plaat in Boxtel

Duifmeneer maakt plaat in Boxtel

Op de foto: Het duo Roel Jongenelen (links) en Inge van den Biggelaar van Apollo-98 nam vorige week een single op met De Duifmeneer (tweede van links). Maarten de Gans (tweede van rechts) bedacht dit plan samen met Jongenelen. (Foto: Apollo-98).

Lloyd Schuilenburg uit Den Haag, beter bekend als de Duifmeneer, kwam de afgelopen week volop in de aandacht door een uitzending van het programma Pownews. Hij werd gefilmd vanwege zijn duiven en zijn hilarische lokroep inclusief beweging om zijn huisdieren te roepen. De Boxtelse studio Apollo-98 nam zaterdag een single op met de vijftienjarige tiener.

Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen zijn eigenaar van de opnamestudio aan het Apollopad in Boxtel. Jongenelen is de producer en maakte deel uit van de vroegere popgroep VOF de Kunst. Van den Biggelaar zorgt voor het management en de artiestenbegeleiding.

Het duo ontdekte de Duifmeneer met de lokroep ’oehoe’ via een uitzending van Pownews. Samen met Maarten de Gans, zanger van feestband Trane met Tuite, bedacht Jongenelen het plan om een single op te nemen met de tiener. Ze namen contact op met Lloyd Schuilenburg en zaten diezelfde avond nog met hem om de tafel. Binnen twee dagen werd het nummer geproduceerd. Pownews was erbij om het te filmen.

Het nummer heet ’Hoe!’ en is een medley van bekende liedjes waar ’hoe’ in voorkomt, zoals ’Who let the dogs out’ van Baha Men en ’Ik weet niet hoe’ van Benny Neyman. Maandagavond besteedde het programma Pownews nogmaals aandacht aan de Duifmeneer en een fragment van de single werd dinsdagochtend gedraaid bij Giel Beelen op 3FM. De single is sinds dinsdag te downloaden via iTunes.

Kijk voor de single en meer informatie op www.apollo-98.nl.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen