17:42:28    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 oktober 2013 08:57 uur, laatst gewijzigd op 23 oktober 2013 10:38 uur

'Dubbele overweg sluiten voor auto's'

\'Dubbele overweg sluiten voor auto\'s\'

Op de foto: De besluitvorming over een verkeersoplossing voor de dubbele overweg in Boxtel nadert zijn einde. Volgende maand moet de gemeenteraad een keuze maken. (Foto: Peter de Koning).

UPDATE - Het Boxtelse college van B. en W. schaart zich de conclusie van verkeersdeskundingen om de dubbele overweg te sluiten voor doorgaand autoverkeer. Dat heeft burgemeester Mark Buijs woensdagochtend bekendgemaakt.

Na veel plussen en minnen zeggen verkeersadviseurs van de gemeente Boxtel dat de dubbele overweg in de Tongersestraat maar het best gesloten kan worden voor autoverkeer. In combinatie met een fietstunnel op die plek, een nieuwe verbindingsweg tussen Ladonk en de Kapelweg en verbreding van de Keulsebaan zou het de beste en meest haalbare oplossing zijn voor het verkeersprobleem.

Wouter van Boekel van adviesbureau Royal HaskoningDHV gaf maandagavond aan de Boxtelse raadsfracties uitleg hoe tot de keuze is gekomen. De twee varianten voor een autotunnel op de plaats van de dubbele spoorwegovergang zijn technisch wel te realiseren, maar te duur en te complex. Het autoverkeer kan volgens hem beter omgeleid worden via de Keulsebaan.

Daags na de presentatie van Van Boekel hebben burgemeester en wethouders het advies omarmd. ,,Het is een grondige analyse waarvan we de uitkomst overnemen, temeer omdat deze bijdraagt aan het meer autoluw maken van het centrum van Boxtel", aldus burgemeester Buijs. Dat politie, ambulance en kleine brandweervoertuigen straks de toekomstige fietstunnel ook kunnen gebruiken, sterken B. en W. in hun keuze. Die kan echter op fel verzet rekenen van werkgeversvereniging WeB op bedrijventerrein Ladonk.

De raadscommissie Ruimtelijke Zaken discussieert dinsdag 12 november over de verkeersplannen; twee weken later moet de gemeenteraad zich uitspreken over een definitieve voorkeur.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Podium Boxtel TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Olieenzo Doornmalen electro Elan Bikes support Huidtherapie Geld en Makelaardij Toverboom buisman optiek