21:03:14    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 30 oktober 2012 17:37 uur, laatst gewijzigd op 30 oktober 2012 17:53 uur

Dubbele overweg. Hoe verder?

Dubbele overweg. Hoe verder?

Op de foto: Nog vaker dan nu al het geval is, zal de dubbele overweg dicht zijn door de toename van het treinverkeer. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Er hebben zich veertig burgers en instellingen aangemeld om samen met de gemeente Boxtel, het ministerie en ProRail oplossingen te bedenken de dubbele overweg. Door de toename van het aantal personen- en goederentreinen wordt de verkeerssituatie in de Tongersestraat nog nijpender. Als er niets verandert, zullen de spoorbomen naar verwachting elke drie à vier minuten dichtgaan.

Wethouder Wim van der Zanden toont zich blij verrast met het in zijn ogen grote aantal aanmeldingen voor de bijeenkomsten waar gebrainstormd wordt over oplossingen voor de dubbele overweg. In november zal een eerste bijeenkomst worden gehouden; eind april moeten vier voorkeursvarianten op tafel liggen.

Mensen kunnen zich nog tot maandag 5 november via www.boxtel.nl/phs aanmelden om deel te nemen aan de drie of vier workshops die worden gehouden over oplossingen voor de dubbele overweg.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel EmielTechniek Elan Bikes support buisman optiek Filipe Podium Boxtel Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Doornmalen electro TopSlank Geerts advies Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom