RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:57:48    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 30 december 2014 16:41 uur, laatst gewijzigd op 31 december 2014 08:40 uur

Drukte bij vuurwerkshops

Drukte bij vuurwerkshops

Op de foto: De medewerkers in de vuurwerkwinkel van Vuurwerk Toppers in Gemonde nemen alle tijd voor de klanten. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

In de vuurwerkwinkels van Van Hommel aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel en Vuurwerk Toppers aan de Dorpstraat in Gemonde waren maandag en dinsdag veel tevreden en lachende gezichten te zien.

Monique van Hommel stond dinsdagmiddag samen met acht collega's achter de toonbank in de winkel van vuurwerkgigant Van Hommel om alle klanten in de volgepakte winkel te helpen. ,,Het loopt aardig storm, ja. In de ochtenduren valt het nog mee, waarschijnlijk omdat de meeste mensen dan lekker uitslapen. Maar vanaf een uur of twaalf is er sprake van een continue aanloop en is het behoorlijk druk."

LOODS

Een aantal kilometer verderop zijn de families Schuurmans en Verhees er met succes in geslaagd om de ruime loods van het bouwbedrijf van Jeroen Schuurmans aan de Gemondse Dorpstraat om te toveren tot een fraai ingerichte vuurwerkwinkel. Jeroen en zijn compagnon Ria Verhees hebben het initiatief genomen om dit jaar voor het eerste de landelijke formule van Vuurwerk Toppers ook in Gemonde te exploiteren.

Jeroen Schuurmans: ,,Mede dankzij een geslaagde promotiecampagne, waarbij onder meer folders zijn bezorgd in Gemonde, Boxtel, Esch, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Den Dungen en posters, affiches en spandoeken verspreid in de regio zijn opgehangen, wisten veel mensen de weg naar ons te vinden."

Schuurmans laat weten dat de meeste klanten vuurwerkpakketten voor een bedrag tussen de 80 en 150 euro kopen. ,,Al zijn er ook uitzonderingen bij. Mensen die vijfhonderd tot zeshonderd euro uitgeven. Ook hier is siervuurwerk favoriet, al houdt de jeugd weer meer van de harde knallers."

Kinderen kwamen maandag en dinsdag samen met hun ouders het vuurwerk ophalen, waarbij de medewerkers alle tijd namen en een praatje met de klanten maakten. Schuurmans: ,,Mensen kunnen een kopje koffie krijgen en in alle rust hun vuurwerk uitzoeken of op de laptop bekijken hoe het eruit ziet als je het afsteekt. Klantvriendelijkheid vinden we heel belangrijk. Het is hier niet alleen een verkoopplaats, maar zeker ook een sociaal gebeuren."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo