RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:20:57    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 02 februari 2014 17:16 uur, laatst gewijzigd op 03 februari 2014 13:08 uur

Drukte bij open dag Helicon Boxtel

Drukte bij open dag Helicon Boxtel

Een uur voordat de open dag op zondag bij Helicon Opleidingen aan de Schouwrooij in Boxtel ten einde liep, stond de teller van het aantal bezoekers op 950 mensen. ,,En er blijven mensen binnenwandelen, dus ik verwacht zeker dat we de 1.000 zeker halen”, aldus conciërge Henri van Roessel. Door middel van demonstraties en uitleg van studenten en docenten maakten middelbare scholieren en hun ouders kennis met de school.

In het schoolgebouw van Helicon in Boxtel worden vier opleidingen aangeboden, namelijk Groen, Grond & Infra, Techniek & Mechanisatie, Tuin, Park & Landschap en Green Engineering. Tijdens de open dag werd tegelijkertijd het vernieuwde gebouw in gebruik genomen. Zo zijn de entree, receptie en aula vernieuwd, is van meerdere lokalen een groot lokaal gemaakt en zijn verschillende nieuwe machines aangeschaft. ,,En dit jaar zijn de vloer, het plafond en de verlichting aan de beurt”, aldus teamleider Marina Donkers. Ook de schooltuin krijgt een flinke opknapbeurt.

Bezoekers werden tijdens de open dag rondgeleid door allerlei studenten van Helicon Opleidingen. Ze kregen een kijkje in de keuken bij alle opleidingen en mochten zelfs al voelen hoe het is om student te zijn bij Helicon Opleidingen. Zo kregen jonge bezoekers de kans om in een graafmachine plaats te nemen en een stuk zand uit te graven. Dat bleek voor sommige bezoekers niet zo gemakkelijk… Na afloop vulden verschillende bezoekers al een aanmeldformulier in voor de opleiding, onder wie Stef van de Wouw uit Middelbeers. De 15-jarige scholier schreef zich in voor Techniek en Mechanisatie. ,,Waarom wachten als je het toch al zeker weet?”, zei vader Bart de Wouw.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij