23:40:09    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 04 juni 2013 19:46 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2013 19:46 uur

Drukte bij 42e avondvierdaagse

Drukte bij 42e avondvierdaagse

Allerlei kinderen fietsten dinsdag met rugzakjes om en petjes op naar het Jacob-Roelandslyceum. De 42e editie van de avondvierdaagse in Boxtel ging daar van start.Deelnemers konden kiezen tussen twee afstanden: vijf en tien kilometer. Wandelvereniging De Keistampers laat weten dat er de eerste dag meer dan 2.000 wandelaars de start stonden.

Jitte en Freek Bastianen van de Prinses Amaliaschool, neefje en nichtje van elkaar, stonden al te trappelen om te vertrekken. ,,Het is gezellig en je kunt lekker samen kletsen", vond Freek. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers donderdag vertrekken vanaf gemeenschapshuis Orion en de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Zowel de start als de finish op 6 juni van de tochten over 5 en 10 kilometer zijn in Lennisheuvel, zodat ook gewandeld kan worden in natuurgebied Kampina. De overige dagen vindt het vertrek plaats bij het Jacob-Roelandslyceum.

Ook de intocht is dit jaar anders dan anders. Alle deelnemers komen vrijdag samen op het sportveld aan de Van der Voortweg. Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel wacht de wandelaars muzikaal op bij de Zwaanse Brug. Boxtel’s Harmonie en de Gildenbondsharmonie vergezellen de deelnemers tijdens hun laatste kilometers op weg naar de Markt. Normaal worden de wandelaars bij het Jacob-Roelandslyceum ontvangen, maar wandelvereniging De Keistampers sprak met de gemeente af dat de intocht op de Markt plaats mocht vinden. Wethouder Willie van de Langenberg deelt daar onderscheidingen uit.

Advertenties