RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:55:22    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 14 december 2013 19:35 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2013 19:38 uur

Drukke kerstmarkt in Selissenwal

Drukke kerstmarkt in Selissenwal

Op de foto: De kerstman opende de kerstmarkt in Selissenwal. Honderden kinderen deden mee aan een sfeervolle kerststoet door het gezellige winkelcentrum in Boxtel-Noord. (Foto: Peter de Koning).

Saamhorigheid uitstralen. Dat kan de wijk Selissenwal als de beste. Een week na de verwoestende brand in de Sint-Severusstraat organiseerden de ondernemers zaterdagavond met tal van instellingen en maatschappelijke organisaties een gezellige kerstmarkt.

Alle ondernemers deden mee en dat is de grote kracht van Selissen, zegt Dorien Herbers van kapsalon Ciseaux. Voor alle winkels aan de Van Beekstraat waren kramen opgebouwd waar leuke aanbiedingen en verrassende kerstsurprises te koop werden aangeboden. Mediterrane lekkernijen bij Soussie, kerstcadeautjes bij Marskramer en natuurlijk fleurige kerststukjes bij Marimba.

Misschien wel de meeste aanloop kreeg Jack van Hal. De ondernemer die vorige week zijn cafetaria Plaza Select bijna letterlijk in rook zag opgaan, bakte hamburgers in een kraam. En dat deed hij opgewekt, alsof er niets gebeurd was. ,,Je moet bezig blijven om het vak niet te verleren", grapte Van Hal. Velen kwamen een broodje eten, anderen hielden het bij een opbeurend schouderklopje.

De kerstmarkt werd geopend door de kerstman, die alle leerlingen van de Molenwijkschool en de Prinses Amaliaschool had opgehaald en in optocht langs alle kramen schuifelde. Vele honderden kinderen met hun ouders deden mee aan de kleurrijke stoet, die eindigde bij een grote kerstboom waarin kerstwensen werden opgehangen. Ook wijkwethouder Willie van de Langenberg hing een kerstwens op.

Lees meer in Brabants Centrum van 19 december.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Olieenzo Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Doornmalen electro Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen