RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:44:41    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 augustus 2012 22:09 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2012 17:46 uur

Drukke kermisopening in Boxtel

Drukke kermisopening in Boxtel

Op de foto: Kiki Kortkous verricht de opening van de Boxtelse kermis met wethouder Willie van de Langenberg. Honderden kinderen namen deel aan de ballonnenwedstrijd. (Foto: Albert Stolwijk).

Vele honderden inwoners hebben vrijdagavond op het Breukelsplein de opening van de Boxtelse kermis bijgewoond. Ze konden gekke bekken trekken met Kiki Kortkous. De gezellig kwebbelende dubbelgangster van Pipi Langkous verrichtte de opening van de kermis met wethouder Willie van de Langenberg.

De meeste ogen waren gericht op de topattractie van de kermis dit jaar: Eclipse. De reusachtige machine slingert acht durfals 48 meter de lucht in. Het bleef even stil nadat de opening van de kermis had plaatsgevonden. Maar Lenneke Schellekens (11) en Sophie Rauterberg (11) waagden als eersten de gok en spendeerden vijf euro voor de helletocht.

Vooral op het Breukelsplein was de belangstelling voor de kermis groot. Op de Markt was het minder druk, maar daar zaten de terrassen vroeg in de avond al stampvol. Bovendien vielen paling en oliebollen traditiegetrouw prima in de smaak.

De Boxtelse kermis duurt nog tot woensdag 23 augustus. Lees een uitgebreid verslag in Brabants Centrum van donderdag 24 augustus.

 

 

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel Proef Culinair Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie