05:39:51    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 januari 2012 08:50 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2012 16:14 uur

Drukbezochte open dag SintLucas

Drukbezochte open dag SintLucas

Op de foto: De studenten van de opleiding creatief vakman van de Boxtelse vakinstelling SintLucas trokken veel bekijks tijdens de open dagen. (Foto: Albert Stolwijk).

Mbo-opleiding SintLucas in Boxtel presenteerde zich donderdag en vrijdag aan potentiële nieuwe leerlingen en andere geïnteresseerde bezoekers. De open dagen bieden de vakinstelling, die al eens werd uitgeroepen tot beste mbo van Nederland, jaarlijks de kans om de opleidingen en alle andere facetten van de school aan het publiek te presenteren. Het motto van de open dagen was dit keer ’Klikt het?’

De vele bezoekers konden donderdag en vrijdag kennismaken met studenten die werkten aan projecten, maar ook met miniondernemingen van SintLucas die hun producten presenteerden. Daarnaast konden exposities van werkstukken door leerlingen van de studierichtingen tweedimensionale en driedimensionale vormgeving bezichtigd worden. Ook de relatief nieuwe opleiding creatief vakman, die van start is gegaan in september 2010, werd uitgebreid belicht.

,,De open dagen worden gemiddeld bezocht door ongeveer drieduizend belangstellenden. De school heeft echter maar ruimte voor vierhonderd nieuwe studenten”, liet communicatiemedewerker Marion Henckens van SintLucas donderdag weten. ,,Op vrijdag is het meestal drukker, al is de belangstelling vandaag ook heel groot. Misschien dat de staking van de docenten vanwege de kabinetsplannen daar iets mee te maken heeft.”

De behoefte aan informatie bij de bezoekers bleek donderdag en vrijdag groot. De aanwezige studenten en docenten werden het hemd van de lijf gevraagd. Bezoekster Patricia (16) uit Venlo was dolenthousiast over haar bezoek aan SintLucas. ,,Een hele gave school is dit, de opleiding creatief vakman lijkt me wel wat. Of ik een klik heb met SintLucas? Ik dacht het wel.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair