10:29:22    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 mei 2012 17:16 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2012 17:21 uur

Drukbezochte clinic bij MEP

Drukbezochte clinic bij MEP

Op de foto: Tijdens een hockeyclinic bij MEP kon de jeugd ijshockeysticks uitproberen. (Foto: Albert Stolwijk).

Hockeyclub MEP hield in samenwerking met Matchplay Hockeykampen woendagmiddag een clinic voor de D-, E- en F-jeugd. Zo'n tweehonderd jongens en meisjes kwamen naar de hockeyclub voor technische oefeningen, leuke spelletjes en trucjes. Ook hockeyinternational Mink van der Weerden was aanwezig voor technische instructies.

De jeugd werd onderverdeeld in twaalf groepjes en kreeg allerlei hockeyoefeningen voor de kiezen. Zo moesten de kinderen zo snel mogelijk met de bal aan de stick om een rij met pionnen. Dit was een wedstrijd tussen twee groepen, dus alle jonge hockeyers werden flink aangemoedigd door hun teamgenoten. Ook kreeg iedereen de kans om een wedstrijdje te spelen met een ijshockeystick en een grote bal.

Mink van der Weerden, speler van het Nederlands hockeyelftal, liet een aantal groepjes allerlei trucs doen en liep rond om instructies te geven. Hij toonde ook nog even zijn klasse door de bal hoog te houden en ondertussen ook zijn hockeystick omhoog te gooien. Vervolgens ving hij zijn stick weer op en daarna de bal. ,,Dit is een oefening voor thuis, want nu staan er teveel kinderen op het veld en dan gebeuren er ongelukken", zei hij lachend tegen de kinderen.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Huidtherapie Toverboom Beleef Boxtel Filipe Olieenzo Alfa Podium Boxtel TopSlank EmielTechniek Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij