21:38:53    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 18 januari 2012 10:56 uur, laatst gewijzigd op 18 januari 2012 11:30 uur

Druk voorleesontbijt in Boxtel

Druk voorleesontbijt in Boxtel

Op de foto: Wethouder Anton van Aert leest voor in groep 1-2 van basisschool De Spelelier. (Foto: Albert Stolwijk).

Alle scholen in Boxtel hebben woensdag meegedaan aan het Nationaal Voorleesontbijt. Natuurlijk trok een lange stoet van BB'ers - Bekende Boxtelaren - de scholen binnen om een half uurtje voor te lezen...

In brede school De Wilgenbroek hadden de meeste voorlezers een politieke achtergrond. De wethouders Anton van Aert en Peter van de Wiel lieten zien dat ze ooit voor de klas hebben gestaan. Maar ook tal van gemeenteraadsleden namen een voorleesboek ter hand: Marria van den Hoven, Hans Maassen, Tossy de Man, Peter Manniën, Betsie van der Sloot en Petra Spanjers.

In Bibliotheek de Meierij werd een voorleesontbijt gehouden voor peuters. In tien groepjes werden de kinderen verrast met een mooi verhaal. Hier was ondernemer Arjen Witteveen een van de prominente voorlezers. Basisschool De Hobbendonken ontving onder meer directeur Wim van der Linden van schoolbestuur Sint-Christoffel.

Naast politici en bestuurders was er op de Angelaschool traditiegetrouw veel ruimte voor voorlezers met een bijzonder beroep. En dus begroetten de kinderen een chirurg, een museumdirecteur, een agent van de bereden politie - mét paard - en een geestelijke: pastoor Harry van den Tillaart uit Lennisheuvel.

Brabants Centrum was ook goed vertegenwoordigd tijdens het Nationaal Voorleesontbijt. Op de Angelaschool stonden de hoofdredacteur en de fotograaf voor de klas, op de brede school lazen drie verslaggevers voor. De vierde redacteur deed verslag van het voorleesontbijt in de bibliotheek.

In Brabants Centrum van 19 januari staat een uitgebreid verslag in woord en beeld van het Nationaal Voorleesontbijt.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding