01:54:29    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 05 juli 2014 18:04 uur, laatst gewijzigd op 05 juli 2014 18:06 uur

Droomstart in Tour voor Giant

Droomstart in Tour voor Giant

Op de foto: Marcel Kittel in actie tijdens de Ster ZLM Toer van dit jaar. (Foto: Albert Stolwijk).

Giant-Shimano, de ploeg van Liempdenaar Koen de Kort, beleefde zaterdag een droomstart in de 101e editie van de Tour de France. De Duitse Marcel Kittel was in het Engelse Harrogate de snelste en start zondag in de gele trui. Ook vorig jaar won Kittel de eerste etappe van de Tour.

De Duitser Jens Voigt en de Fransmannen Nicolas Edet en Benoit Jarrier vormden al vroeg een kopgroep in de eerste Touretappe. Voigt wist te ontsnappen en reed een tijd voorop, waarna het peloton hem op dertig kilometer van de finish weer terugpakte. Kittel trok in de massasprint aan het langste eind, gevolgd door de Slowaakse renner Peter Sagan en de Litouw Ramunas Navardauskas. Marc Cavendish kwam in de finale ten val.

Koen de Kort meldde vlak voor de race op Twitter dat hij een beetje nerveus was, maar er erg veel zin in had. ,,Dat is de juiste combinatie voor een race. Kom maar op!" De Liempdenaar zei donderdag in Brabants Centrum dat hij verwachtte dat de Tour anders zal verlopen dan vorig jaar, toen de renners Giant-Shimano vier ritzeges binnensleepten. ,,De druk is dus groter, zeker als we er na een week nog niet in geslaagd zijn één of twee etappes te pakken. ,,Hopelijk hoeven we het niet mee te maken en kunnen we ons met Marcel Kittel of John Degenkolb meteen goed laten zien.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Filipe Olieenzo Toverboom Huidtherapie buisman optiek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Podium Boxtel Beleef Boxtel Remax-optimus