RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:46:36    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 05 september 2014 18:57 uur, laatst gewijzigd op 05 september 2014 18:58 uur

Drones ingezet in de Kampina

Drones ingezet in de Kampina

De provincie Noord-Brabant houdt sinds kort een experiment met kleine, onbemande vliegtuigjes (drones) in de natuurgebieden Kampina, Brabantse Wal en Groote Peel. Met behulp van de digitale beelden die de drones verzamelen, kan nauwkeurig worden vastgestelde welke gebieden droog of nat zijn.

De drone-vluchten worden uitgevoerd door het bedrijf HiView BV, dat gespecialiseerd is in geologische luchtfotografie en geologische dataprocessing. ,,Eén van de problemen in de natuur is verdroging. Als je daar iets aan wilt doen, moet je wel precies weten waar dat het hardste nodig is. En of de maatregelen die je neemt uiteindelijk ook succes hebben. Met het slaan van peilbuizen meet je maar een heel klein stukje rond die peilbuis. En het kost erg veel tijd, energie en geld. Door het inzetten van deze op afstand bestuurbare vliegtuigjes kunnen we in korte tijd de gesteldheid van grote gebieden in kaart brengen. Dat is pure winst", laat gedeputeerde Johan van den Hout weten.

De verzamelde data komen eind van het jaar beschikbaar als een webapplicatie en als een app voor IOS apparaten. Samen met de beheerders van de drie Brabantse natuurgebieden (Kampina, de Brabantse Wal en de Grootte Peel) beoordeelt de provincie de verzamelde data op bruikbaarheid in vergelijking tot traditionele onderzoeksresultaten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geerts advies Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Doornmalen electro