08:55:13    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 13 maart 2012 22:10 uur

Drinkwater tappen in Boxtel

Wethouder Peter van de Wiel neemt donderdag 22 maart twee tappunten voor drinkwater in gebruik in het centrum van Boxtel. Bij de Zwaanse Brug en het NS-station worden deze tappunten geplaatst en voorzien ze passanten van gratis drinkwater.

Aanleiding voor het plaatsen van drinkwatertappunten is Wereld Waterdag, die mondiaal op 22 maart gehouden wordt. Het initiatief waar Boxtel zich bij aansluit is genomen door Join the Pipe, een Nederlandse stichting die de ambitie heeft om de hele wereld van schoon drinkwater te voorzien. Brabant Water steunt het project ook en levert het water gratis.

Volgens het gemeentebestuur is drinkwater in Nederland een vanzelfsprekendheid. Join the Pipe vraagt aandacht voor waterverspilling, te meer omdat landen in Azië en Afrika vaak een tekort aan schoon water hebben. ,,Door twee drinkwaterpunten in Boxtel te plaatsen, steunt de gemeente ook een waterproject in het Dasmina-gebied in Azië”, stelt een woordvoerster. ,,Om te laten zien dat het geld niet aan de strijkstok blijft hangen, komen de coördinaten van de locatie waar het waterproject gestart wordt op de watertappunten in Boxtel te staan.”

Auteur: Marc Cleutjens

Advertenties