19:15:18    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 06 januari 2014 16:17 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2014 11:48 uur

Driekoningen op pad voor Skate4Air

Driekoningen op pad voor Skate4Air

Op de foto: Julie, Jitte en Charlotte (vlnr) gaan zingend langs de deuren tijdens Driekoningen. (Foto: Henk van Weert).

UPDATE 2 - Maandag 6 januari, het feest van Driekoningen. In de Kleine Beemd en omgeving ging de negenjarige Charlotte Dankers met haar vriendinnetjes Jitte Bastianen en Julie Klaassen zingend langs de deuren. In de hoop een snoepje te scoren. Maar méér nog om een donatie in hun spaarpot te vangen. Aan het einde van de rondgang hadden ze 158,20 euro vergaard voor de strijd tegen taaislijmziekte.

De opa en een tante van Charlotte, Jan en Nancy Dankers, doen vrijdag 31 januari mee aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. De twee Boxtelse marathonschaatsers verschijnen aan de meet voor de stichting Skate4Air.

Cystic Fibrosis of CF zoals taaislijmziekte kortweg ook wordt genoemd is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De aandoening is niet te genezen. CF veroorzaakt dik, taai slijm dat leidt tot ademhalingsproblemen en chronische luchtweginfecties. Hierdoor ontstaat schade aan de longen, hetgeen uiteindelijk tot de dood leidt.

Wie deze Driekoningen niet aan de deur kreeg en Jan en Nancy Dankers toch wil steunen, kan een donatie overmaken via www.skate4air.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel Filipe buisman optiek Toverboom Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Elan Bikes support Geerts advies Remax-optimus Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Alfa