03:04:39    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 april 2013 12:26 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2013 12:36 uur

Drie alternatieven voor kV-station

Drie alternatieven voor kV-station

Op de foto: Naast terrein van het voormalige BioMérieux worden twee percelen langs de zuidkant van de Keulsebaan nader onderzocht als bouwlocatie voor een hoogspanningsstation. (Foto: Peter de Koning).

Twee percelen langs de Keulsebaan op bedrijventerrein Vorst en het tegenover gelegen BioMérieux worden onderzocht op bouwmogelijkheden voor een hoogspanningsstation in Boxtel. Daarnaast blijft vooralsnog ook de door inwoners van Lennisheuvel fel bekritiseerde plek nabij de straat Brede Heide in beeld.

De locatie Heringsweg werd eerder deze week door wethouder Wim van der Zanden opnieuw genoemd als mogelijke bouwlocatie, maar was eerder al door de provincie afgeserveerd. Tijdens een overleg met Enexis, TenneT en Rabobank is deze locatie woensdag opnieuw geschrapt, net als twee andere mogelijke bouwlocaties op Vorst. De datum waarop het transformatorstation uiterlijk stroom moet kunnen leveren is uitgesteld tot 1 juli 2014.

Alleen twee percelen langs de Keulsebaan blijven over voor het zogeheten 10-150 kV-station, net als het te koop staande perceel van BioMérieux aan de overkant. Donderdag 2 mei moet de gemeenteraad tijdens een extra vergadering instemmen met de randvoorwaarden; op 23 mei moeten de fracties een besluit over de bouwaanvraag.

Het Lennisheuvelse actiecomité ‘’Zeg nee tegen kV’ wil met bovengenoemde meepraten in de gevormde stuurgroep, maar dat verzoek is tot hun teleurstelling niet ingewilligd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Huidtherapie