RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:29:48    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 14 november 2012 16:59 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2012 17:10 uur

'Drainage Boxtel-Oost slaat aan'

\'Drainage Boxtel-Oost slaat aan\'

Op de foto: Begin maart werd een riooloverstort geplaatst op de plek waar de Robert Schumanlaan aansluit op de Europalaan. Als het grondwater te hoog komt, loopt het via een schuif weg. (Archieffoto: Henk van Weert).

De aanpak van grondwateroverlast in Boxtel-Oost werpt zijn vruchten af meldt wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Werken). Deze week kreeg hij de eerste cijfers op zijn bureau kreeg over metingen die via peilbuizen zijn verricht in de eerste tien maanden van dit jaar.

De drainagepijpen met een lengte van vierenhalve kilometer zijn met twee lozingspunten aangesloten op de Dommel. De persleiding vanaf de retentievijver in het parkje bij het Oosterpad heeft tussen januari en november 87.000 kuub water weggepompt. De pomp gaat aan het werk na een forse regenbui, zo is uit de cijfers op te maken.

Volgens wethouder Van de Langenberg zeggen mensen die het dichtst bij de drainagepijpen wonen, baat te hebben bij de maatregelen: ,,In huizen die wat verder van de drainage zijn gesitueerd, ondervinden bewoners nog wel overlast, maar die hopen we na de voltooiing van de tweede fase ook te hebben weggenomen.”

De tweede fase van het drainageproject is door het faillissement van de aannemer vertraagd en zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2013 starten. Binnenkort start voor dit werk de openbare aanbesteding.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro