14:36:50    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 28 december 2011 10:46 uur, laatst gewijzigd op 28 december 2011 13:45 uur

Drainage Boxtel-Oost in werking

Drainage Boxtel-Oost in werking

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg heeft het drainagesysteem officieel in gebruik genomen. Hiermee moet het grondwaterpeil in de wijk Boxtel-Oost afnemen. (Foto: Peter de Koning).

Wethouder Willie van de Langenberg heeft woensdagochtend het drainagesysteem in de wijk Boxtel-Oost officieel in gebruik genomen. Met het drainagesysteem moet de grondwateroverlast in de wijk afnemen.

In het park nabij het Oosterpad werd eerder een retentievijver aangelegd. Deze wordt gebruikt om overtollig grondwater naar de Dommel te pompen. Volgens Van de Langenberg duurt het nog een paar weken voor de wijkbewoners een verandering in het grondwaterpeil zullen opmerken. ,,Nu het systeem in werking is gesteld, gaat het water langzaam zakken. Binnen een paar weken zijn de plantsoenen droog, daarna zal ook het water uit de kruipruimten onder de woningen verdwijnen.”

In het voorjaar van 2012 wordt gestart met de tweede fase van de aanpak van de grondwaterstand. Van de Langenberg: ,,In de eerste fase is een ringleiding aangelegd, in 2012 worden de straten hierop aangesloten. Dan zou het grondwaterprobleem in Boxtel-Oost echt verleden tijd moeten zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Remax-optimus Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Huidtherapie Geld en Makelaardij Elan Bikes support Toverboom EmielTechniek Olieenzo