RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:56:33    woensdag, 19 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Woensdag, 28 december 2011 10:46 uur, laatst gewijzigd op 28 december 2011 13:45 uur

Drainage Boxtel-Oost in werking

Drainage Boxtel-Oost in werking

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg heeft het drainagesysteem officieel in gebruik genomen. Hiermee moet het grondwaterpeil in de wijk Boxtel-Oost afnemen. (Foto: Peter de Koning).

Wethouder Willie van de Langenberg heeft woensdagochtend het drainagesysteem in de wijk Boxtel-Oost officieel in gebruik genomen. Met het drainagesysteem moet de grondwateroverlast in de wijk afnemen.

In het park nabij het Oosterpad werd eerder een retentievijver aangelegd. Deze wordt gebruikt om overtollig grondwater naar de Dommel te pompen. Volgens Van de Langenberg duurt het nog een paar weken voor de wijkbewoners een verandering in het grondwaterpeil zullen opmerken. ,,Nu het systeem in werking is gesteld, gaat het water langzaam zakken. Binnen een paar weken zijn de plantsoenen droog, daarna zal ook het water uit de kruipruimten onder de woningen verdwijnen.”

In het voorjaar van 2012 wordt gestart met de tweede fase van de aanpak van de grondwaterstand. Van de Langenberg: ,,In de eerste fase is een ringleiding aangelegd, in 2012 worden de straten hierop aangesloten. Dan zou het grondwaterprobleem in Boxtel-Oost echt verleden tijd moeten zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Zwanenberg adviesgroep Olieenzo Rijschool Dolman Toverboom Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Geerts advies 040Fit Kindertuin Geld en Makelaardij TopSlank