07:28:11    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 05 september 2012 21:39 uur, laatst gewijzigd op 05 september 2012 21:50 uur

Dorpsraad vergadert weer

Eén jaar nadat de dorpsraad Liempde haar taken neerlegde, werden woensdagavond de maandelijkse vergaderingen van het adviesorgaan weer hervat. De eerste bijeenkomst liet een vertrouwd beeld zien: de beperkte agenda werd binnen een half uur vlotjes afgewerkt, wat gebeurde voor een vrijwel lege publieke tribune.

,,Het is goed dat we weer beginnen, al is het best lastig om de draad weer op te pakken”, liet dorpsraadslid Jan van der Weijden woensdagavond weten. ,,Projecten die te maken hebben met wonen en bouwen zijn zaken waar we ons de komende tijd zeker op gaan richten. Daarnaast is de wijze waarop we omgaan met het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) en hoe we de financiële mogelijkheden gaan benutten een belangrijk aandachtspunt."

Van der Weijden vervolgt: ,,Met de huidige twee ton kunnen we weinig zaken realiseren uit het dorpsontwikkelingsplan, maar we kunnen ook niet wachten tot er duidelijkheid is over de co-financiering. Over vier weken komen we met een advies over de besteding van de IDOP-gelden en waar we als dorpsraad onze energie in willen gaan steken.”

Van der Weijden liet weten dat de leden van de dorpsraad vertrouwen hebben in de nieuwe werkwijze. ,,Er zijn goede en heldere afspraken gemaakt en we staan positief in deze nieuwe samenwerking. Het is een uitdaging voor ons om de resterende anderhalf jaar tot de verkiezingen op een goede manier te volbrengen, al willen we in de toekomst wel graag eerder bij de besluitvorming betrokken worden, dus vaker vooraf en niet aan het eind van het proces.”

Tijdens de korte vergadering merkte dorpsraadslid Bart Welvaarts op dat het verkeer vanuit Sint-Oedenrode vaak met flinke vaart de dorpskom van Liempde binnenrijdt. ,,Er is wel een verhoging, maar die is niet afdoende. Een betere oplossing zou een drempel zijn.”

John van Heertum liet weten dat de dorpsraad het verzoek van de hockeyclub Liempde om een half kunstgrasveld ondersteunt en ook de noodzaak hiervoor onderschrijft. ,,Hoe de voorziening gefinancierd moet gaan worden, is nog niet duidelijk.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Modecentrum Frans Theelen