06:19:21    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 28 september 2011 21:49 uur, laatst gewijzigd op 03 oktober 2011 15:44 uur

Dorpsraad staakt advisering

Dorpsraad staakt advisering

Op de foto: Jan van der Weijden (links), Bart Welvaarts (midden) en Bert van Ruremonde (rechts) voelen zich verslagen en gefrustreerd. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gemeentebestuur van Boxtel is opnieuw in aanvaring gekomen met een belangrijk adviesorgaan. Woensdagavond heeft de Liempdse dorpsraad het vertrouwen opgezegd in de samenwerking met burgemeester en wethouders en aangegeven geen advies meer te willen geven.

De dorpsraad presenteerde woensdagavond een vier pagina’s tellend werkstuk met louter klachten. Volgens Van der Weijden hebben gesprekken over het functioneren van het adviesorgaan niets opgeleverd. ,,Integendeel, het college herkent zich niet in de kritiek, daarna heeft men er alles aan gedaan om in gesprek te blijven en tenslotte wordt toegezegd dat alles beter zal worden. Als dorpsraad zijn wij nu ook bekend met de laatste fase: er verandert uiteindelijk niets.”

Burgemeester Frank van Beers, tevens voorzitter van de dorpsraad, is ’onaangenaam verrast’ door het besluit van de dorpsraad en zet vraagtekens bij de manier waarop het adviesorgaan haar besluit dinsdagavond – onder embargo – heeft meegedeeld.

Lees alles over de dorpsraad in Liempde in Brabants Centrum van 29 september.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Proef Culinair