11:03:39    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 05 januari 2014 13:19 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2014 13:23 uur

'Dorpsraad heeft geen kandidaten'

\'Dorpsraad heeft geen kandidaten\'

Op de foto: Het draagvlak in Liempde voor de dorpsraad lijkt gering. Toch wil het adviesorgaan doorgaan, ook na de verkiezingen van 19 maart. Op de foto: plan Witte School in aanbouw. (Foto: Peter de Koning).

De dorpsraad van Liempde heeft een groot probleem. Het adviesorgaan wil ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart doorgaan, maar heeft (nog) geen kandidaten. Alleen Bert van Ruremonde en John van Heertum hebben aangegeven te willen aanblijven. De andere dorpsraadleden nemen afscheid.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd zondag een dringende oproep gedaan. Van Ruremonde blikte tijdens zijn nieuwjaarsrede uitgebreid terug op de afgelopen bestuursperiode waarin de dorpsraad een lijvig IDOP presenteerde, maar ook nogal eens botste met het gemeentebestuur. ,,Er is voldoende basis om door te gaan, maar we ontberen geschikte kandidaten", sprak het dorpsraadlid. Een mailing onder 2.583 potentiële kandidaten in Liempde heeft welgeteld nul reacties opgeleverd.

De dorpsraad wil doorgaan en kiest voor een andere opzet als zich niet tijdig kandidaten melden. ,,De verkiezingen gaan dan niet door omdat er niets te kiezen valt. Wel willen we actief blijven om op te komen voor de belangen van Liempde", aldus Van Ruremonde. ,,We willen geen adviesorgaan worden dat als mosterd na de maaltijd commissiestukken beoordeelt, maar echt meepraten en tijdig bij zaken betrokken worden.

Burgemeester Mark Buijs blikte tijdens de overigens matig bezochte nieuwjaarsreceptie terug op zijn  eerste maanden in Boxtel en Liempde en riep herinneringen op aan zijn kennismakingstocht per fiets door het dorp. Volgens Buijs is en blijft de dorpsraad een 'professionele en goede gesprekspartner', maar is de werkwijze via 'getrapte democratie' mogelijk achterhaald. ,,Misschien moeten we inderdaad kiezen voor een andere vorm."

Lees meer over de problemen rond de dorpsraad in Liempde in Brabants Centrum van 9 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Filipe buisman optiek Remax-optimus Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Toverboom Olieenzo Doornmalen electro TopSlank Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij