RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:07:51    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 22 januari 2014 14:26 uur, laatst gewijzigd op 22 januari 2014 14:29 uur

'Dorpsraad: geen gekozen orgaan'

\'Dorpsraad: geen gekozen orgaan\'

De dorpsraad in Liempde stopt als gekozen adviesorgaan. Dat voorstel heeft het college van B. en W. van Boxtel woensdag gepresenteerd. Als de gemeenteraad er volgende maand mee instemt, neemt Liempde na achttien jaar afscheid van een gekozen adviesorgaan en wordt 19 maart geen nieuwe dorpsraad gekozen.

De dorpsraad verdwijnt niet van het toneel, zo verwacht burgemeester Mark Buijs. Hij vindt dat de dorpsraad ook in een andere vorm en wellicht in een nieuwe samenstelling van grote betekenis kan zijn voor de gemeenschap LIempde. ,,De voorbije jaren heeft de dorpsraad laten zien betrokken te zijn bij Liempde."

Buijs doelt op de ideeën die in Boxtel worden ontwikkeld op het gebied van burgerparticipatie, waarin ook een dorpsraad nieuwe stijl kan bestaan. Vanwege een tekort aan kandidaten vindt het gemeentebestuur de basis echter te smal om op 19 maart ook verkiezingen voor het adviesorgaan te houden.

Dat erkennen ook de twee overgebleven dorpsraadleden Bert van Ruremonde en John van Heertum, die - inclusief zichzelf - slechts vijf kandidaten hadden. En daarmee viel er niet veel te kiezen, zeker niet omdat de dorpsraad volgens de gemeentelijke regelgeving moet bestaat uit zeven gekozen leden. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo