05:14:09    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 januari 2014 14:26 uur, laatst gewijzigd op 22 januari 2014 14:29 uur

'Dorpsraad: geen gekozen orgaan'

\'Dorpsraad: geen gekozen orgaan\'

De dorpsraad in Liempde stopt als gekozen adviesorgaan. Dat voorstel heeft het college van B. en W. van Boxtel woensdag gepresenteerd. Als de gemeenteraad er volgende maand mee instemt, neemt Liempde na achttien jaar afscheid van een gekozen adviesorgaan en wordt 19 maart geen nieuwe dorpsraad gekozen.

De dorpsraad verdwijnt niet van het toneel, zo verwacht burgemeester Mark Buijs. Hij vindt dat de dorpsraad ook in een andere vorm en wellicht in een nieuwe samenstelling van grote betekenis kan zijn voor de gemeenschap LIempde. ,,De voorbije jaren heeft de dorpsraad laten zien betrokken te zijn bij Liempde."

Buijs doelt op de ideeën die in Boxtel worden ontwikkeld op het gebied van burgerparticipatie, waarin ook een dorpsraad nieuwe stijl kan bestaan. Vanwege een tekort aan kandidaten vindt het gemeentebestuur de basis echter te smal om op 19 maart ook verkiezingen voor het adviesorgaan te houden.

Dat erkennen ook de twee overgebleven dorpsraadleden Bert van Ruremonde en John van Heertum, die - inclusief zichzelf - slechts vijf kandidaten hadden. En daarmee viel er niet veel te kiezen, zeker niet omdat de dorpsraad volgens de gemeentelijke regelgeving moet bestaat uit zeven gekozen leden. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Doornmalen electro Toverboom Podium Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Filipe Elan Bikes support Alfa Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek