RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:27:40    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 april 2014 15:44 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2014 15:47 uur

Dorpen vieren Koningsdag

Dorpen vieren Koningsdag

Op de foto: In de meeste dorpen maakt de jeugd op Koningsdag een ritje op een versierde fiets. (Foto: Marc Cleutjens).

In Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde wordt zaterdag 26 april uitgebreid stilgestaan bij de eerste editie van Koningsdag. Fietsen versieren, een vrijmarkt, een officiële ceremonie: er is voor ieder wat wils in de dorpen…

Voor kinderen en hun (groot)ouders in Lennisheuvel wordt vanaf 08.30 uur een Koningsontbijt gehouden. Aansluitend worden fietsen en skelters versierd voor de rondtocht door het dorp. Fanfare Sint-Arnoldus staat klaar bij de kiosk om de kinderen te verwelkomen als ze terugkomen van de rit.

In Esch staat dit jaar een aantal nieuwe activiteiten op de rol. Om 13.00 uur start de traditionele ceremonie met aandacht voor (oud-)gedecoreerden, vendelzwaaien, opvoering van het Esch’ Mannenkoor en een woordje van de burgemeester of wethouder. Vervolgens start de ‘versierde fietstocht’ en is er op het Marktplein en bij De Es een vrijmarkt en terras. (Oud-)gedecoreerden kunnen een ritje met de huifkar maken.

Ook de jeugd in Gemonde maakt een ritje door het dorp met versierde fietsen. Om 09.20 begint het officiële gedeelte voor dorpshuis De Kei en een half uur later gaat hier de fietstocht van start. Na afloop kunnen kinderen zich laten schminken, uitleven op het springkussen of deelnemen aan diverse spelletjes.

In Liempde starten de oranjefestiviteiten om 05.45 uur met het dauwtrappen door fanfare Concordia. Burgemeester Mark Buijs ontvangt om 09.15 uur de gedecoreerden in het voormalig raadhuis en na een aubade door fanfare Concordia vindt tussen 11.00 en 16.00 uur een grote vrijmarkt plaats en zijn er diverse attracties voor de jeugd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Beleef Boxtel