RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:52:09    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 29 juni 2014 15:18 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2014 15:20 uur

Doorzetters bij Essche Fietsdag

Doorzetters bij Essche Fietsdag

Op de foto: Het plein voor Het Wapen van Liempde stond zondag vol met fietsen. Het café was de pauzeplaats voor alle tochten van de Essche Fietsdag.

De 26e editie van de Essche Fietsdag werd zondag rond het middaguur getroffen door een fikse regen- en onweersbui. Deelnemers lieten zich echter niet afschrikken en fietsten moedig door. Of er werd net wat langer pauze gehouden bij café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein...

Francien Olijslagers van muziekvereniging Sint-Willibrordus bemande zondagmiddag de stempelpost bij café Het Wapen van Liempde. ,,Vanuit deze plek zijn nu honderd deelnemers gestart. En ik hoorde net dat er vanuit Esch driehonderd fietsers deelnemen aan de Essche Fietsdag. Een stuk minder dan voorgaande jaren, maar dat komt door de slechte weersvoorspellingen."

Veel fietsers waren zondagmiddag dan ook blij dat ze Het Wapen van Liempde bereikten voor koffie, soep en/of een broodje. ,,We zijn ongeveer op de helft", laat de familie Vorsenbosch weten. ,,En we zullen zo toch weer op pad moeten, anders zijn we te laat voor Nederland tegen Mexico..." De fietstochten voerden de deelnemers door Lennisheuvel, het buitengebied van Liempde, Olland en Gemonde weer terug naar dorpshuis De Es in Esch.

De opbrengst van de Essche Fietsdag is zoals ieder jaar bestemd voor korfbalvereniging Tovido, bouwdorp Jesch, carnavalsvereniging De Oggelvorsen en muziekvereniging Sint-Willibrordus.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding