RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:13:29    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 26 juni 2012 14:21 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2012 14:23 uur

Doorstart klaar-overs Liempde

Doorstart klaar-overs Liempde

Op de foto: De verkeersbrigadiers in Liempde vormen al vijftien een vertrouwd beeld in de Nieuwstraat. Ook na de zomervakantie blijven ze actief. (Foto: Albert Stolwijk).

Vorige week leek het doek nog gevallen voor de verkeersbrigadiers in Liempde. Maar naar aanleiding van een ultieme oproep in Brabants Centrum hebben zich alsnog nieuwe vrijwilligers gemeld en kunnen leerlingen van basisschool De Oversteek ook volgend schooljaar veilig door klaar-overs begeleid worden.

Na bijna vijftien jaar leek het gedaan met de verkeersbrigadiers in Liempde. Volgens woordvoerder Henk Quinten waren er te weinig vrijwilligers om op alle dagen voldoende klaar-overs op de been te brengen en schoolkinderen veilig over te laten steken in de Nieuwstraat. Ondanks meerdere oproepen was er onvoldoende respons om op verantwoorde wijze door te gaan, zo liet Quinten in deze krant weten.

Een laatste noodkreet heeft er volgens de Liempdenaar toe geleid dat zich alsnog vrijwilligers hebben gemeld. ,,In het dorp is volop gesproken over de kwestie met als resultaat dat we het rooster nu alsnog rond kunnen krijgen en we na de vakantie gelukkig door kunnen gaan.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies SNS Bank