21:41:35    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 juni 2012 14:21 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2012 14:23 uur

Doorstart klaar-overs Liempde

Doorstart klaar-overs Liempde

Op de foto: De verkeersbrigadiers in Liempde vormen al vijftien een vertrouwd beeld in de Nieuwstraat. Ook na de zomervakantie blijven ze actief. (Foto: Albert Stolwijk).

Vorige week leek het doek nog gevallen voor de verkeersbrigadiers in Liempde. Maar naar aanleiding van een ultieme oproep in Brabants Centrum hebben zich alsnog nieuwe vrijwilligers gemeld en kunnen leerlingen van basisschool De Oversteek ook volgend schooljaar veilig door klaar-overs begeleid worden.

Na bijna vijftien jaar leek het gedaan met de verkeersbrigadiers in Liempde. Volgens woordvoerder Henk Quinten waren er te weinig vrijwilligers om op alle dagen voldoende klaar-overs op de been te brengen en schoolkinderen veilig over te laten steken in de Nieuwstraat. Ondanks meerdere oproepen was er onvoldoende respons om op verantwoorde wijze door te gaan, zo liet Quinten in deze krant weten.

Een laatste noodkreet heeft er volgens de Liempdenaar toe geleid dat zich alsnog vrijwilligers hebben gemeld. ,,In het dorp is volop gesproken over de kwestie met als resultaat dat we het rooster nu alsnog rond kunnen krijgen en we na de vakantie gelukkig door kunnen gaan.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies