17:04:43    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 07 september 2011 09:19 uur, laatst gewijzigd op 08 september 2011 12:31 uur

Dommelplan Oost kan verder

Dommelplan Oost kan verder

Op de foto: De Dommel ter hoogte van Boxtel-Oost moet meer beleefbaar worden voor het publiek. (Foto: Henk van Weert).

Het verzoek van milieuvereniging Het Groene Hart om de uitvoering van het plan Dommel door Boxtel in de wijk Oost op te schorten, heeft de Raad van Staten niet gehonoreerd. Waterschap De Dommel kan hierdoor starten met de aanleg van onder meer vissteigers voor mindervaliden en aanlegplaatsen voor kanoërs.

Ook de bouw van de een zandvang en een zogeheten uitdraaiplaats voor veegvuil kan nu plaatsvinden, meldt het waterschap. Bovendien kan de aannemer starten met de bouw van een voetgangersbrug nabij De Kaarsenmaker en de aanleg van een vlonderpad. De werkzaamheden zouden al direct na de bouwvak beginnen, maar Het Groene Hart probeerde daar een stokje voor te steken.

Tegen de door de gemeente Boxtel verleende bouwvergunningen loopt overigens nog een bodemprocedure door Het Groene Hart. Desondanks wil het waterschap beginnen met de werkzaamheden aan de Dommel. In een brief aan watergraaf Peter Glas noemt voorzitter Adriaan van Abeelen van de milieuvereniging dit 'gokken op een goede afloop met publieke middelen'. Hij vindt dat ongepast.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair Olieenzo Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg