RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:22:49    woensdag, 16 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 05 januari 2012 11:50 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2012 11:54 uur

Dommelland vindt onderdak

Dommelland vindt onderdak

Op de foto: Omroep Dommelland vestigt zich in twee lokalen in het schooltje bij Stapelen. (Foto: Albert Stolwijk).

Omroep Dommelland heeft overeenstemming bereikt met de paters assumptionisten om een aantal lokalen in het schooltje bij Stapelen te gebruiken voor de uitzendingen. Er moet nog wel wat verbouwd worden aan de ruimtes. Dommelland gaat deze maand in gesprek met de gemeente over de financiering van de opknapbeurt.

Voorzitter Jan Spijkers van het Dommelland-productiebedrijf, verwacht dat het nog drie tot vier maanden duurt voordat de omroep er daadwerkelijk zit. ,,De school staat dicht bij het spoor, waardoor we geluidsdichte isolatie nodig hebben. Aan het eind van deze maand gaan we in gesprek met de gemeente over de verbouwingsplannen.”

De voorzitter vertelde in november dat twee serieuze opties werden onderzocht. Het schooltje bij Stapelen aan de Parallelweg Zuid was een van die vestigingsopties. ,,In vier lokalen van het gebouw zit het archief van de paters assumptionisten. Wij hebben overeenstemming bereikt voor twee ruimtes. Het archief wordt verplaatst naar de andere lokalen”, licht Spijkers toe. Hij is tevreden met de accommodatie. ,,Op termijn kunnen we vooruit en ik verwacht dat we er binnen enkele jaren nog een derde lokaal bij krijgen.”

De komende tijd zit Omroep Dommelland nog in De Kloosterhof. Stichting Goed Wonen Liempde wil het voormalige klooster renoveren. Voor de studio van de lokale omroep, die er sinds het midden van de jaren tachtig is gehuisvest, is na de verbouwing geen plaats meer.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Gemeente Boxtel