06:18:32    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 05 januari 2012 11:50 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2012 11:54 uur

Dommelland vindt onderdak

Dommelland vindt onderdak

Op de foto: Omroep Dommelland vestigt zich in twee lokalen in het schooltje bij Stapelen. (Foto: Albert Stolwijk).

Omroep Dommelland heeft overeenstemming bereikt met de paters assumptionisten om een aantal lokalen in het schooltje bij Stapelen te gebruiken voor de uitzendingen. Er moet nog wel wat verbouwd worden aan de ruimtes. Dommelland gaat deze maand in gesprek met de gemeente over de financiering van de opknapbeurt.

Voorzitter Jan Spijkers van het Dommelland-productiebedrijf, verwacht dat het nog drie tot vier maanden duurt voordat de omroep er daadwerkelijk zit. ,,De school staat dicht bij het spoor, waardoor we geluidsdichte isolatie nodig hebben. Aan het eind van deze maand gaan we in gesprek met de gemeente over de verbouwingsplannen.”

De voorzitter vertelde in november dat twee serieuze opties werden onderzocht. Het schooltje bij Stapelen aan de Parallelweg Zuid was een van die vestigingsopties. ,,In vier lokalen van het gebouw zit het archief van de paters assumptionisten. Wij hebben overeenstemming bereikt voor twee ruimtes. Het archief wordt verplaatst naar de andere lokalen”, licht Spijkers toe. Hij is tevreden met de accommodatie. ,,Op termijn kunnen we vooruit en ik verwacht dat we er binnen enkele jaren nog een derde lokaal bij krijgen.”

De komende tijd zit Omroep Dommelland nog in De Kloosterhof. Stichting Goed Wonen Liempde wil het voormalige klooster renoveren. Voor de studio van de lokale omroep, die er sinds het midden van de jaren tachtig is gehuisvest, is na de verbouwing geen plaats meer.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen