16:01:02    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 23 februari 2012 16:24 uur, laatst gewijzigd op 23 februari 2012 16:29 uur

Dommelbrug wordt toch 't Schipke

Dommelbrug wordt toch \'t Schipke

Op de foto: Het gemeentebestuur heeft besloten de Dommelbrug in de Bosscheweg alsnog ’t Schipke te noemen. De naam Het Scheepje verdwijnt in de prullenbak. (Foto: Albert Stolwijk).

De nieuwe brug over de Dommel bij het waterschapshuis in Boxtel gaat ’t Schipke heten. Aanvankelijk koos het college van B. en W. voor de naam Het Scheepje, die voorkomt op oude historische kaarten. De laatste weken braken diverse Boxtelaren een lans voor ’t Schipke, de naam van het café dat jarenlang bij de brug stond. Met succes, zoals nu blijkt.

Wethouder Willie van de Langenberg meldde maandag na afloop van het carnavaleske politiek café in Eendengat dat het gemeentebestuur afziet van de aanduiding ’Het Scheepje’. Binnenkort komt hij met een voorstel om de brug officieel ’t Schipke te noemen. Hoewel hij zijn mededeling deed te midden van het feestgedruis in grand café Rembrandt, maakte hij duidelijk dat de ommezwaai geen grap is. Een toelichting volgt op korte termijn, aldus Van de Langenberg.

Brabants Centrum hield de voorbije weken een poll op haar website. Van de 258 deelnemers gaven 235 aan dat ze de voorkeur hadden voor de naam ’t Schipke, een percentage van ruim 91 procent.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 23 februari.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Geld en Makelaardij EmielTechniek buisman optiek Beleef Boxtel Filipe Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Alfa Podium Boxtel