RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:05:36    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 januari 2015 10:42 uur, laatst gewijzigd op 08 januari 2015 10:46 uur

Dommelbimd heeft bedrag bijeen

Dommelbimd heeft bedrag bijeen

Op de foto: Het bestuur van stichting Dommelbimd: Joost van Liebergen, Sylvia van Gulik en Toine Cooijmans.

Stichting Dommelbimd startte in april 2013 met acties om geld bijeen te krijgen voor de aankoop van een natuurgebied tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen. Brabants Landschap had de aankoop voorgefinancierd, met de afspraak dat stichting Dommelbimd voor 1 januari het bedrag van 295.000 euro terug zou betalen. Door bijdrages van organisaties en particulieren heeft de stichting het bedrag bij elkaar weten te krijgen.

Vooral de verkoop van particuliere certificaten, ter waarde van 1.000 euro en een crowdfundingactie leverden positieve reacties op. Van inwoners van Boxtel, maar ook van mensen die ver buiten de gemeente wonen. Zo’n 350 mensen hebben een financiële bijdrage geleverd.

De teller stond op 5 januari op 310.000 euro. Verder is er een toezegging van 120.000 euro vanuit de provincie Noord-Brabant (Landschappen van Allure) en draagt staatssecretaris Sharon Dijksma 20.000 euro bij, in verband met de landelijke voorbeeldwerking die Dommelbimd heeft.

De stichting Dommelbimd neemt binnenkort officieel het eigendom over van Brabants Landschap. Bovendien gaan de leden van de stichting ook actief aan de slag in het gebied, in samenwerking met de Boxtelse bevolking. Op de eerste plaats wordt het achterstallig onderhoud opgepakt. Daartoe behoort het jaarlijks maaien van de hooilanden (beemden), zodat de bloemenpracht weer als vanouds zichtbaar wordt. Ook wordt het gebied, dat al vijftig jaar hermetisch op slot zit, opengesteld voor wandelaars, door middel van een laarzenpad en excursies.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel SNS Bank Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair