RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:22:01    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 05 november 2011 15:45 uur, laatst gewijzigd op 05 november 2011 15:49 uur

Dommel en Duits Lijntje pronken in nieuwe ommetjes

Dommel en Duits Lijntje pronken in nieuwe ommetjes

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel (links) en Marco Meihuizen onthullen een informatiepaneel over het Duits Lijntje in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

Een kleine honderd bezoekers waren zaterdagmiddag bij de Vlaamse schuur aan de Kasterensestraat in Liempde aanwezig bij de lancering van twee nieuwe ommetjes. De toeristische fiets- en wandelroutes voeren langs de Dommel in Boxtel en Liempde en de roemruchte spoorlijn Boxtel-Wesel, alias het Duits Lijntje.

En passant werd in de Vlaamse schuur een single-cd gepresenteerd die de muziekgroep DesdeKunst heeft vervaardigd. Onder de paraplu van Stichting BoeL, die zich sterk maakt voor het behoud en de versterking van de Brabantse cultuur in brede zin, werkt de groep aan een album over de Dommel dat in het najaar van 2012 moet verschijnen. De single is een indrukwekkend voorproefje.

De opening van de ommetjes gebeurde nabij het stationnetje van Liempde en de ijzeren spoorbrug over de Dommel. ,,Een monumentale plek om deze wandelroutes te lanceren", sprak wethouder Peter van de Wiel, die een informatiepaneel onthulde met voorzitter Marco Meihuizen van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel. De werkgroep heeft het ommetje mee uitgezet.

In de Vlaamse schuur was de cd-presentatie. Die was het toonbeeld van een kruisbestuiving tussen natuur en landschap, toerisme en recreatie en bovenal kunst en cultuur. DesdeKunst liet een jaar na de bejubelde Ode aan de Ploegadoers in geheel nieuwe samenstelling zien een verrijking te zijn voor Boxtel. Dennis Wels, Rudy Bressers, Joris Cijffers en Rene Cijffers speelden vier nummers, waaronder 'Over de brug' en 'Genade', die ook op de cd staan.

Een uitgebreide reportage staat donderdag 10 november in Brabants Centrum. Meer informatie: www.desdekunst.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen