18:12:35    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 11 december 2013 22:51 uur, laatst gewijzigd op 11 december 2013 22:53 uur

Dommel decoreert Dommelmensen

Dommel decoreert Dommelmensen

Op de foto: Locowatergraaf Tiny Arts ontving bij de decoratie een shirt van Dommeltheater. Naast hem Paul van Alphen, Albert Welling en Rob Margry. (Foto: Waterschap De Dommel).

Locowatergraaf Tiny Arts van waterschap De Dommel heeft woensdag andermaal vier jubileummedailles uitgereikt. Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Boxtelse waterschap worden evenzoveel penningen uitgereikt. En dit keer vielen vier echte Dommelmensen in de prijzen...

Eén medaille werd uitgereikt aan de vrijwilligers die aan de wieg stonden van de eerste editie van Dommeltheater. Het culturele evenement dat in september de officiële afronding van het project Dommel door Boxtel markeerde, trok vele honderden cultuurliefhebbers naar hartje Boxtel. Vanaf de Dommeloevers kon een bonte stoet vaartuigen bewonderd worden waaraan door theatermakers, buurtverenigingen en clubs maandenlang was gewerkt. Dommeltheater was een initiatief van Paul van Alphen, Albert Wellink en Rob Margry.

Ook de kunstenaars Marten Groen uit Boxtel en Hester Pilz uit Oirschot werden gedecoreerd door de locowatergraaf. Groen en Pilz ontwierpen elk een kunstwerk waarin de oergrond letterlijk en figuurlijk is verwerkt. De creatie van Groen staat in een poel bij het waterschapshuis in Boxtel, het kunstwerk van Pilz staat op de plek waar de Dommel ontspringt: nabij Neerpelt in België. De kunstenares bedacht ook de drie zogeheten oertegels die De Dommel vanwege het jubileum liet vervaardigen.

De vierde medaille ging naar jurist Bart van der Staak, die een belangrijke rol speelde in de juridische strijd die gevoerd werd tijdens de uitvoering en afwerking van het project Dommel door Boxtel. Hij was nauw betrokken bij het centrumgedeelte van het veelbesproken Dommelplan.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Huidtherapie TopSlank Podium Boxtel Filipe Doornmalen electro EmielTechniek Alfa Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg