06:57:14    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 22 september 2011 11:53 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2011 14:43 uur

Doek valt voor ijssalon La Toscana

Doek valt voor ijssalon La Toscana

Op de foto: IJssalon La Toscana in de Bernhardstaete in Boxtel staat sinds deze week leeg. Na twaalf jaar is het doek gevallen voor de winkel. (Foto: Albert Stolwijk).

IJssalon La Toscana in de Bernhardstaete in Boxtel is sinds deze week gesloten. De winkel is leeggehaald en de neonletters zijn van de gevel verwijderd. Directeur-eigenaar Giorgio Ferrari liet donderdag weten dat de sluiting van de zaak, die twintig jaar in Boxtel was gevestigd, te maken heeft met de leegloop in de Stationsstraat.

Het bedrijf La Toscana IJssalons bestaat in totaal uit acht vestigingen, behalve in Boxtel zijn er ook zaken in onder meer Eindhoven, Schijndel, Son, Rosmalen en Veldhoven. De sluiting van de Boxtelse ijssalon heeft volgens eigenaar Ferrari niet zozeer te maken met de concurrentie van Het IJscafé van ondernemer Mark Schilder in hartje Boxtel.

Ferrari: ,,Het feit dat hier in de buurt publiekstrekkers als de Action en Bart Smit en daarnaast ook het postkantoor en The Read Shop zijn verdwenen en de straat daardoor een ’lege’ indruk maakt, heeft de loop er in dit gebied uit gehaald. De mensen zoeken hun heil ergens anders. Daarnaast liep ook het huurcontract af, waarbij het mij niet verstandig leek om de termijn te verlengen, zeker gezien de huidige omstandigheden.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding