05:01:02    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 18 januari 2012 16:53 uur, laatst gewijzigd op 18 januari 2012 16:56 uur

Docenten JRL en BHC staken

Ook docenten van het Jacob-Roelandslyceum en Baanderherencollege doen mee aan de landelijke actiedag van donderdag 26 januari. De Algemene Onderwijsbond (AOb) organiseert een manifestatie in Utrecht waarbij wordt geproesteerd tegen bezuinigingen en werkverzwaring in het onderwijs.

De directie van de Boxtelse scholen neemt maandag een besluit over de doorgang van de lessen. Diverse scholen in de regio hebben inmiddels besloten de lessen niet door te laten gaan. ,,We gaan eerst bekijken hoeveel docenten gaan staken en nemen dan een beslissing", meldt algemeen directeur Leon Spaan.

De directeur zegt begrip te hebben voor de uitgangspunten van de AOb. ,,Het gaat niet alleen om extra lesuren en inkorten van vakanties, er is vooral angst dat de kwaliteit van het onderwijs onder de maatregelen te lijden heeft. Logisch dat docenten zich hier zorgen over maken", stelt Spaan.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo